The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane kapının rahat açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size bilim verecektir.

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın anında dahi kolaydır fakat daha öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda kapının ne açıldığını öğretmek gerekir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de dumanı maktu ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli platform oluşturur.

üste, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangın kapısı nasıl bakım konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları organize bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını sağlamak bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, bapnın yakınlarında bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin oturaklı bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının yoklama edilmesini ciğererir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Gerçekten yangınlardan korunmak derunin çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında tek taçıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı Yangın Kapısı ile özge taksimmlerden ayrılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk yapının özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, örgünın tasarruf klası kabil faktörler müessir olmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkızılışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları alelumum kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kabil müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları sistemli olarak dokumalmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çdüzenışmasını uydurmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar dahişenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.

Report this wiki page